Joyeux Noel

Nota IMDb 7.7/10 from 11.149 - De Craciun
Vezi Trailer
Actori: Diane Kruger, Benno Furmann, Guillaume Canet
Sunt putine filme bune in zilele noastre despre care se poate spune ca prezinta valori umane, uneori pierdute, dar apreciate de marea parte a populatiei, nostalgica dupa vremurile in care respectul, onoarea, corectitudinea, cavaleria, dar si religia ocupau un loc aparte.

Am dat peste filmul asta din greseala, la insistentele unor prieteni, sa vedem un film mai aparte. Trebuie sa recunosc ca nu ii dadeam mari sanse...productie franceza bleah...




Joyeux Noel prezinta povestea unui Craciun deosebit, acela din iarna anului 1914 din timpul Primului Razboi Mondial, cand in mijlocul luptelor crancene dintre Germania, Franta si Anglia, sarbatoarea Craciunului aduce un moment de pace, liniste si intelegere intre cele doua tabere. Un moment deosebit de sacru, care te face sa crezi in bunatatea oamenilor si in posibilitatea unei paci mondiale, in care ordinele, banii, bunastarea, mandria... nimic nu mai conteaza.

Nu spun mai multe despre povestea filmului, pentru ca cuvintele nu pot descrie profunzimea replicilor, a privirilor, a gesturilor tacite care contin atat de multe informatii incat sunt greu de cuprins pentru mintea umana.

Va recomand cu mare drag unul dintre cele mai bune filme realizate vreodata, o co- productie Franta-Romania- Germania, nominalizata pentru a reprezenta Franta la editia din 2006 a premiilor Oscar.

Mai spun doar atat, filmul e bazat pe fapte reale, iar actorii, regizorii, scenaristii si toti cei implicati in realizarea acestuia merita fiecare in parte cate un Oscar pentru aportul adus.

Torrent: DVD french - greu de gasit
Subtitrare: DVD